Announcement

Collapse
No announcement yet.

Some one help me setup an Engine?

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Some one help me setup an Engine?

    I just got the APE engine downloaded, Eukhost won't support the help of setting it up so was wondering if some one could help me with it.

    They installed it for me but to setting up the settings is really confusing me =/

    Im on VPS linus so this is probably the valid information page:
    APE, Free AJAX Push Engine / Wiki / Setup 1.0 - Ape Wiki

    But no idea what config file they on about

  • #2
    Originally posted by SirChick View Post
    I just got the APE engine downloaded, Eukhost won't support the help of setting it up so was wondering if some one could help me with it.

    They installed it for me but to setting up the settings is really confusing me =/

    Im on VPS linus so this is probably the valid information page:
    APE, Free AJAX Push Engine / Wiki / Setup 1.0 - Ape Wiki

    But no idea what config file they on about
    Hi!

    Installing & configuring the Ajax Push Engine is quite simple & can be done quickly. The installation part is mentioned in the link you provided earlier while the configuration part is mentioned here : APE, Free AJAX Push Engine / Wiki / Advanced APE configuration - Ape Wiki

    If you still find the configuration part confusing, let us know & we'll get it done for you
    Rock _a.k.a._ Jack Daniel

    Follow eUKhost on Twitter || Join eUKhost Community on Facebook

    Comment


    • #3
      Thanks for the reply i got as far as i could - when i run the test how ever it stops at one stage and doesn't finish, so i've got something wrong.

      So this is what i got thus far:

      in my root>etc>ape-jsf>Demos>config.js

      I have:

      Code:
      //i took the domain out for now and used a general example
      APE.Config.baseUrl = 'http://mydomain.com <http://mydomain.com/etc/ape-
      jsf/>';
      APE.Config.domain = 'mydomain.com'; //Your domain, must be same as
      domain in aped.conf
      APE.Config.server = 'ape.mydomain.com:6969'; //APE server URL
      Then in :
      root>etc>ape>ape.config

      I have:

      Code:
      Server {
             port = 6969
             daemon = no
             ip_listen = 200.200.200.200
             domain = auto
             rlimit_nofile = 10000
             pid_file = /var/run/aped.pid
      
      }
      Now from that, i tried domain.com/ape-jsf/tools/check and it gets to
      Running test : Checking APE.Config.baseUrl Issue and it just stops
      there no error, it just hangs there..

      So ive got something wrong. Hope you can help where i went wrong.

      Comment


      • #4
        Originally posted by SirChick View Post
        Thanks for the reply i got as far as i could - when i run the test how ever it stops at one stage and doesn't finish, so i've got something wrong.

        So this is what i got thus far:

        in my root>etc>ape-jsf>Demos>config.js

        I have:

        Code:
        //i took the domain out for now and used a general example
        APE.Config.baseUrl = 'http://mydomain.com <http://mydomain.com/etc/ape-
        jsf/>';
        APE.Config.domain = 'mydomain.com'; //Your domain, must be same as
        domain in aped.conf
        APE.Config.server = 'ape.mydomain.com:6969'; //APE server URL
        Then in :
        root>etc>ape>ape.config

        I have:

        Code:
        Server {
               port = 6969
               daemon = no
               ip_listen = 200.200.200.200
               domain = auto
               rlimit_nofile = 10000
               pid_file = /var/run/aped.pid
        
        }
        Now from that, i tried domain.com/ape-jsf/tools/check and it gets to
        Running test : Checking APE.Config.baseUrl Issue and it just stops
        there no error, it just hangs there..

        So ive got something wrong. Hope you can help where i went wrong.
        Hi,

        If you can provide us with the details of your server through a ticket & authenticate us to work on this particular issue, we can get this working for you...
        Rock _a.k.a._ Jack Daniel

        Follow eUKhost on Twitter || Join eUKhost Community on Facebook

        Comment


        • #5
          Done!

          Ticket: BKQ-58606-251

          Thanks

          Comment


          • #6
            Hello, I see that you have managed to help another customer setup on their server.... I have already had ape installed by support but I need it configured as well.

            Any chance I could get some extra support for this?

            Thanks,

            Ross

            Ticket ZKZ-951-80853

            Comment


            • #7
              Originally posted by rossco View Post
              I have already had ape installed by support but I need it configured as well.
              Any chance I could get some extra support for this?
              Hi Ross.

              I'm looking into this now
              I will update you in the ticket ZKZ-951-80853 once done.
              Regards,
              Kieran A.
              Cloud Administrator
              Skype :: Kieran.Alen | eUKhost

              Comment

              Working...
              X